Mission Statement

De Planteneter inspireert tot, informeert over en begeleidt bij de plantaardige lifestyle. De Planteneter wil mensen hun eigen verantwoordelijkheid voor voeding en gezondheid weer terug geven. Want een gezond lichaam is het resultaat van een gezonde lifestyle.

Bedrijfsgegevens

De Planteneter

  • info@deplanteneter.nl
  • VOF De Planteneter
  • KvK nummer 59694246
  • BTW nummer NL 8536.07.539.B01
Meer

Wil jij óverleven, leven of... bloeien?

door Boele Ytsma op 7 januari 2015 om 13:11 over , , , , , , , , en
7 jan

Bloeien is wat anders dan overleven. Veel mensen overleven. Ze doen wat nodig is om in leven te blijven, ze noemen zichzelf gezond als ze niet naar een dokter hoeven. En als ze wel ziek worden, vertrouwen ze op artsen en therapeuten. Ze zijn moe, maar redden het allemaal wel. Ze zijn niet diep ongelukkig, maar zeker ook niet erg gelukkig. ‘Het leven gaat z’n gangetje’, zoals ze zeggen. Ze staan passief in het leven en hebben het gevoel dat de dingen hen allemaal overkomen. Ze voelen zich vaak slachtoffer van de omstandigheden. Kortom: ze overleven.

Van overleven naar bloeien

Anderen pakken hun gezondheid aan en durven te kijken naar hun problemen. Ze investeren in geluk en relaties en zijn zich bewust van hun persoonlijke verantwoordelijkheid. Ze zijn het overleven voorbij – zij leven! Ze staan actief in het leven, kunnen de omstandigheden soms ook naar hun hand zetten, maar de weerbarstige werkelijkheid van het leven weerhoudt hen echt grote veranderingen aan te gaan of voluit te gaan leven vanuit hun hart en verlangen.

Ik daag mensen uit nóg een stap verder te gaan: niet overleven en zelfs niet leven… maar bloeien. Bloeien doe je als je je levensmissie vindt en dat gaat leven. Bloeien doe je als je de beste versie van jezelf wordt. Bloeien doe je als je veel energie hebt, als je je lichaam bewoont als een passende jas, als je in liefdevolle, voedende relaties leeft, als je de verantwoordelijkheid voor je eigen problemen kunt dragen, als je het verhaal van je eigen leven in liefde en mededogen kunt vertellen, als je werkelijk vanuit belangeloze liefde kunt bijdragen aan het geluk van anderen. Mensen die bloeien zijn scheppers van hun eigen bestaan, zij creëren hun eigen geluk en dragen koninklijk hun eigen pijn.

Jaarprogramma

De weg van overleven naar leven en van leven naar bloeien vraagt oefening en volharding. Het kan een lange weg zijn, soms een weg die een leven lang duurt. Het is een weg met vallen en opstaan. Maar ook een weg die door anderen al is gegaan. Je hoeft niet alles zelf te ontdekken. Veel is te leren.  En dat is wat ik in 2015 zal doen: mensen helpen met en begeleiden naar persoonlijke bloei!

In de loop van 2015 zal ik een jaarprogramma starten met de naam BLOEI! Eén volledig jaar ga ik met je onderweg. Dagelijks krijg je een e-mail en wekelijks een video van mij. Bovendien zullen we elkaar regelmatig zien en spreken, via webinars en live bijeenkomsten in het land. Je leert dan ook andere mensen kennen die onderweg zijn naar hun persoonlijke bloei. Ook laat ik je kennismaken met allerlei andere professionals die kundig zijn op de levensterreinen die voorbij komen.

Thuiskomen is het geheim

Bloei! zou ook Thuis! kunnen heten, want het gaat over thuiskomen. Bloei! gaat over thuiskomen bij en in je lichaam, thuiskomen bij je idealen en overtuigingen, thuiskomen bij je missie, je roeping; thuiskomen bij je oorsprong en bestemming. Bloei! gaat over héél je leven,  je lichaam, ziel en geest.

Gedurende dit jaar ga je aan de slag met alles wat het lichaam in topconditie brengt: voeding, slaap, ademhaling, beweging, aarding, zonlicht. Ook in je emotionele en mentale bestaan ga je aan het werk om alles weg te nemen wat bloeien in de weg staat: belemmerende overtuigingen, ongezonde relaties, pijnlijke herinneringen, schadelijke verslavingen, routines en gewoontes. Het zelfherstellend vermogen van lichaam en geest wordt gewekt. Maar ook het scheppend vermogen van de geest wordt ontwikkeld. Mensen die bloeien zijn scheppende mensen. En je gaat op zoek naar jouw verbinding met je oorsprong en bestemming – het goddelijke of universele. Pas dan komt een mens tot volledige bloei.

Perfectie is een illusie

In 2015 ga ik ook zélf deze weg van bloei. Ik zal alles doen om zelf de kennis en ervaring te ontvangen en te verwerken. Ik zal trainingen en cursussen volgen en ga geen uitdaging uit de weg om zelf tot bloei te komen. Het jaar 2015 is voor mij een jaar van schromeloos en schaamteloos leven, een jaar van verliezen van terughoudendheid en van leven in overvloed.

Betekent ‘bloeien’ dat het leven alleen maar leuk en geweldig zal zijn voor jou of voor mij? Nee, natuurlijk niet. Het leven blijft soms grimmig en onvoorspelbaar. Er zullen dingen gebeuren die je niet in de hand hebt en waar je verdrietig of boos van wordt. Ook dat kan voluit een plaats hebben als je bloeit. Je kijkt niet weg, je laat het er zijn. Maar je kiest er ook steeds weer voor om daar niet slachtoffer van te worden. Bloeien is iets anders dan perfectie. Perfectie is een illusie van ons verstand. Er bestaat geen perfectie. Bloeien betekent dat je het volle leven kunt ontvangen en leven.

Wil je mij helpen?

Ik hoop dat je deze reis met mij wilt gaan maken! Daarom vraag ik nu ook je hulp. Je zou mij namelijk heel erg helpen door te vertellen welke drie dingen voor jou op dit moment het meest belangrijk zijn in je leven om te veranderen. Of anders gezegd: op welke drie terreinen zou jij nu willen gaan bloeien? Vertel het in de reacties onder deze blog of onder mijn post op Facebook.

NIEUWSBRIEF

Meld je nu aan!
 
Voornaam*
E-mail*
 
 
Je ontvangt meteen de laatste nieuwsbrief!
 
dit veld niet invullen s.v.p.

Gratis VIDEOcursus

VIDEOcursus: De 14 geheimen van persoonlijke bloei!
 
Voornaam*
E-mailadres*
 
dit veld niet invullen s.v.p.

Eén week BLOEI!

Waar mag ik de eerste week van BLOEI! naar toe sturen?
 
Voornaam
E-mailadres*
dit veld niet invullen s.v.p.

Boele en Anat starten een beweging!

Hallo aarde is een initiatief van Boele Ytsma en Anat Gringhuis. Zij willen daarmee een beweging starten van mensen die zich verbinden met elkaar, met de aarde, met de natuur. Mensen die verantwoordelijkheid willen nemen voor de aarde uit liefde voor het leven zelf. Licht en vrolijk, gul en gulzig, eenvoudig en overvloedig.

Hallo aarde is een dagelijkse vlog waarin zij je deelgenoot maken van hun boeiende en bloeiende leven. Van het aanleggen van prachtige tuinen en het bouwen van een energieneutraal huis tot reizen naar inspirerende plekken en rijden in een electrische auto. Ze laten je meekijken in hun dagelijkse leven. Ze delen hun recepten voor een gezonde lifestyle (zowel in de keuken als elders in het leven).

LEES HIER MEER!

Bestel hier mijn boek

Hét Nederlandse boek over de plantaardige lifestyle! Als je gezondheid je lief is, wil je dit boek niet missen. 

-- TIJDELIJK UITVERKOCHT! --

Abonneer je op de DAGELIJKSE VLOG van Hallo aarde

Boele en Anat maken elke dag (élke dag!) een video over hun leven. Daarin laten zij zien hoe ze leven, hoe ze eten, hoe ze plannen maken en uitvoeren. Ze laten diep in hun leven kijken en delen hun persoonlijke inzichten over een goed en overvloedig leven. 

Eén ding is zeker: geen dag zal hetzelfde zijn. Kijk hoe Boele en Anat werken aan hun permacultuurtuin, hoe ze hun oude boerderij verbouwen tot een energieneutraal huis, hoe ze zonnestroom opwekken voor hun eigen electrische auto(s), hoe ze een lunchroom in Groningen voorzien van verse groenten, hoe ze hun ideeën en idealen van dag tot dat uitleven. 

Als je je voor € 10,- per maand abonneert op de dagelijkse vlog voorzie je jezelf van een dagelijkse dosis inspiratie en informatie en help je Boele en Anat met de uitbouw van hun plannen. Je betaalt per maand, dus je verplicht jezelf tot niks. Maar je maakt er wel veel moois mee mogelijk.

Abonneer je nu!