Mission Statement

De Planteneter inspireert tot, informeert over en begeleidt bij de plantaardige lifestyle. De Planteneter wil mensen hun eigen verantwoordelijkheid voor voeding en gezondheid weer terug geven. Want een gezond lichaam is het resultaat van een gezonde lifestyle.

Bedrijfsgegevens

De Planteneter

 • info@deplanteneter.nl
 • VOF De Planteneter
 • KvK nummer 59694246
 • BTW nummer NL 8536.07.539.B01
Meer

VERRASSEND NIEUWS van De Planteneter (inclusief prijsverlaging!)

door Boele Ytsma op 29 april 2015 om 15:45 over , , en
29 apr

Het tweede Planteneters Event was een succes. Ruim 400 mensen kwamen afgelopen zaterdag naar De Meerpaal in Dronten voor inspiratie en ontmoeting, planteneters, maar ook zoekers naar een gezonde lifestyle. Speaker van de dag, Adrian Roest, vatte het mooi samen in zijn inleiding: “Vandaag ben je niet ‘raar’ als planteneter”. De standhouders ware verrast hoe serieus, bewust en geïnteresseerd het publiek was. En de aanwezigen vertelden ons dat ze onder de indruk waren van de hoge kwaliteit van alle bijdragen.

Wil je een indruk krijgen van de dag, bekijk dan deze video, die door mijn zoon Poppe is gemaakt.

Tijdens het ochtendprogramma van het Planteneters Event had ik twee nieuwsfeiten, die ik graag vandaag met jou deel.

NIEUWSFEIT 1: Nieuwe prijzen voor De Planteneter

Even een aanloopje. Toen ik tweeënhalf jaar geleden startte met De Planteneter wilde ik dat zoveel mogelijk mensen zouden ontdekken wat ik twee jaar daarvoor zélf had ontdekt, namelijk dat je gezond, vitaal en energiek wordt van plantaardige voeding. Ik wilde als pionier de plantaardige lifestyle toegankelijk maken voor een groot publiek. En dat is gelukt…

Inmiddels is het 2015 en het is hip om plantaardig te zijn. Supermarkten en restaurants gaan reageren. Tijdschriften en kranten verliezen hun cynische toon. En de plantaardige blogs, Facebookgroepen, cursussen en lifestylecoaches poppen overal op. Het tij lijkt te keren – we zijn de exclusiviteit voorbij en worden steeds ‘normaler’. Ik word daar heel blij van!

Het betekent ook een nieuwe tijd voor De Planteneter. Het is tijd om de informatie en inspiratie voor een nog veel groter en breder publiek bereikbaar maken. De programma’s van De Planteneter hebben duizenden mensen succesvol begeleid naar een plantaardige lifestyle. Ze zijn dus bewezen succesvol. Maar tot nu toe waren ze niet bereikbaar voor iedereen.

Dat wil ik veranderen en daarom heb ik besloten om de prijzen van alle startprogramma’s radicaal én blijvend te verlagen:

 • Het 28-dagen programma gaat van € 79,- naar € 19,-  (klik hier)
 • De Plantaardige honderd gaat van € 129,- naar € 39,- (klik hier)
 • De Smullende planteneter gaat van € 19,- p/m naar € 10,- p/m (klik hier)
 • Het e-book ‘De planteneter op vakantie’ is nu gratis (was € 10,-) (klik hier)

Met deze ongelofelijke prijsverlaging zijn de zeer succesvolle programma’s van De Planteneter wél bereikbaar geworden voor iedereen. Dat is toch met recht goed nieuws!

NIEUWSFEIT 2: Een nieuw bedrijf!

Langzaam ontstaat er een nieuwe werkelijkheid: Nederland wordt plantaardiger. Nu steeds meer mensen plantaardig gaan eten, dient zich ook een nieuwe vraag aan: wat gaan die gezonde en energieke planteneters doen met hun ‘nieuwe leven’? Hoe verandert de plantaardige lifestyle hun leven? En hoe verandert het hun omgeving?

Het antwoord is vaak: ingrijpend! Mensen gaan anders leven, anders denken, anders voelen. Mensen komen thuis in hun lichaam bij hun idealen. Gezonde en vitale mensen  nemen andere beslissingen.

En steeds vaker denk ik: natuurlijk, iedereen zou plantaardig moeten gaan eten - dát verhaal is toch nu wel duidelijk? Het is beter voor jou, beter voor de dieren, de oceanen, de bossen en beter voor de toekomst van de aarde… Dat zou toch iedereen inmiddels moeten zien? Maar áls je eenmaal die stap zet, áls je plantaardig gaat leven, dán wordt het pas interessant. Wat ga je dán doen?

En daar wordt de pionier in mij wakker! Hoe mooi zou het zijn als die vitale, blije, gezonde en energieke planteneters zélf pioniers zouden worden op hun eigen plek. Dat ze hun eigen verhaal gaan vertellen met de bewuste intentie om verschil te maken in de wereld. Dat ze zich gaan inzetten voor de toekomst van de aarde, voor mededogen met de dieren, voor duurzaamheid en gerechtigheid. Dat ze de wereld gaan veranderen, stapje voor stapje, steentje voor steentje.

En toen wist ik het… het is tijd voor een Academie voor Pioniers!

ACADEMIE VOOR PIONIERS

Een school voor pioniers, dát is wat ik ga opzetten. Want dat is wat onze tijd nodig heeft: pioniers! Mensen die voelen dat zij werkelijk iets zouden kunnen doen dat de loop van de geschiedenis verandert, in het groot of in het klein. Mensen die een diep verlangen voelen om op te staan en het verschil te maken. Met een boek, een website, een documentaire, een event, een reis, een bedrijf of eenvoudigweg met hun eigen verhaal.... pionier kun je op talloze manieren zijn. De Academie voor Pioniers is er voor mensen die de pionier in zichzelf willen ontwikkelen.

Er verandert veel op vrijwel alle terreinen van het leven. Mensen zijn in verwarring. Niks lijkt nog vanzelfsprekend. Oude instituten brokkelen af, bestaande conventies verliezen hun overtuiging, wat tot voor kort veiligheid gaf lijkt nu betekenisloos. En we staan oog in oog met wereldwijde crises die de toekomst van de planeet bedreigen.

Pioniers hebben de moed om in deze verwarrende tijden nieuwe wegen in te slaan. Het zijn mensen die de verandering zélf leven – ze wachten niet op anderen, maar gaan zelf voorop. Pioniers zijn leiders. Ze zijn geen leiders op grond van afkomst of studie, maar op grond van hun eigen overtuigende leven, op grond van hun integriteit en authenticiteit. Daarom noem ik dat ‘moreel leiderschap’. Ik geloof dat onze tijd vraagt, ik zou haast zeggen: smeekt, om dit morele leiderschap. En het goede nieuws is dat steeds meer mensen deze vraag herkennen. 

Lees hier meer over de Academie voor Pioniers.

Geboren pionier

De afgelopen maanden ontdekte ik dat ik zelf een pionier ben in hart en nieren. Ik keek terug op mijn leven en zag wat ik zoal had gedaan. ‘Connecting the dots’ noemde Steve Jobs dat ooit in een beroemde lezing. Ik zag de rode draad van mijn leven. Laat ik je slechts een paar dingen noemen.

 • In mijn studententijd richtte ik een studentenvereniging (Discus) op.
 • Enkele jaren later startte ik een bezinninghuis en leefgemeenschap (Beth Tikwah).
 • Samen met Ruurd Walrecht was ik de drijvende kracht achter een biodiversiteitscentrum voor oude gewassen (De Nieuwe Akker).
 • In de kerk stond ik jarenlang bekend als de internetdominee (ChurchLab) en ik schreef boeken over twijfel en de spirituele zoektocht van de postmoderne mens (Van de kaart en Authentiek).
 • In de afgelopen jaren heb ik de plantaardige lifestyle in Nederland op de kaart mogen zetten als De Planteneter. Duizenden mensen ontdekten op die manier een duurzame en inspirerende weg naar persoonlijke vitaliteit.

Nieuwe dingen opzetten, dát is wat ik steeds weer doe. Ik weet wat het is om pionier te zijn en ken de weg van verlangen naar realisatie en de weg van gedachte naar invloed. Die kennis en ervaring wil ik graag delen in de Academie voor Pioniers. Bovendien heb ik in de afgelopen jaren veel andere pioniers ontmoet en ik wil ook hun kennis en ervaring inzetten binnen de Academie.

De plannen voor de Academie voor Pioniers

Een belangrijke vraag is nu: betekent de Academie voor Pioniers het einde van De Planteneter? Daar kan ik heel duidelijk in zijn: Nee, in tegendeel. De Planteneter zal een onderdeel worden van de Academie voor Pioniers. Beschouw de Academie als het ‘moederbedrijf’, waarbinnen De Planteneter zich volop kan blijven ontwikkelen. Zoals je hierboven ziet, heb ik juist nieuwe en grote ambities met De Planteneter.

Dat ligt ook voor de hand overigens. Want de plantaardige lifestyle is zelf een vorm van pionieren. In de toekomst zullen we allemaal plantaardig(er) moeten eten – de aarde kan immers de Westerse lifestyle niet langer dragen. De planteneters van nu zijn dus de pioniers van de lifestyle van de toekomst.

Binnen de Academie voor Pioniers zullen in de toekomst verschillende thema’s ontwikkeld kunnen worden. Te denken valt aan ‘De Liefhebber’ (over relaties, liefde en intimiteit), ‘De Zelfvoorziener’ (onafhankelijk worden van de maatschappij) en ‘De Pionier’ (het ontwikkelen van moreel leiderschap). Maar voorlopig dus alleen die laatsten: De Pionier!

De Academie voor Pioniers ontwikkelt op dit moment twee producten voor die pioniers:

1. Het ‘online jaarprogramma BLOEI’, waarin je je ontwikkelt tot de ‘de beste versie van jezelf’. Lees meer over BLOEI.

2. De ‘Jaaropleiding moreel leiderschap en wereldveranderaar’, waarin je je ontwikkelt tot een pionier die daadwerkelijk verschil maakt in de wereld. Lees meer over de Jaaropleiding.

Binnenkort zal er voor de Academie voor Pioniers een nieuwe website worden gemaakt. Tot die tijd vind je de informatie voor de Academie op de website van De Planteneter onder het tabblad Academie.

Voor de liefhebbers van De Planteneter heb ik goed nieuws: er gaat niets voor je veranderen. De blogs en video’s voor De Planteneter zullen weer vooral gaan over… planten eten. Voor de liefhebbers van al deze nieuwe ontwikkelingen heb ik ook goed nieuws: er komt een nieuwe website en nieuwsbrief voor de Academie voor Pioniers (www.academievoorpioniers.nl), waar het zal gaan over álle vormen van pionieren. In de komende twee maanden zullen beide zaken tijdelijk wat door elkaar lopen.

CROWDFUNDING

De ‘Jaaropleiding moreel leiderschap en wereldveranderaar’ is nieuw en uniek in Nederland. De Academie wil in de komende jaren 500 pioniers opleiden: mannen en vrouwen die Nederland willen en kunnen veranderen. Dat zal niet onopgemerkt blijven. Maar we zullen een realistisch begin moeten maken. En daar kun jij bij helpen.

Laat ik heel concreet zijn. Om de opleiding te realiseren is € 60.000,- nodig of 30 aangemelde studenten voor 1 juni. Inmiddels hebben de eerste studenten zich aangemeld. Bij 30 aanmeldingen kunnen we september 2015 van start met het eerste leerjaar van opleiding.

Op 1 mei start de crowdfunding waarin jij je steentje kunt bijdragen aan de bouw van deze unieke Academie voor Crowdfunding. Kijk voor alle mogelijkheden om bij te dragen op deze pagina. Ik bied je bijzondere ‘beloningen’ voor je bijdrage. Het is dé manier om bijvoorbeeld heel goedkoop kennis te maken met het verdiepingprogramma KRACHT! of het nieuwe online programma BLOEI!

Ga hier naar de CROWDFUNDING!

Wow, wat een ontwikkelingen! Ik hoor graag wat je ervan denkt. Schrijf je gedachten op in de reacties onder deze blog.

NIEUWSBRIEF

Meld je nu aan!
 
Voornaam*
E-mail*
 
 
Je ontvangt meteen de laatste nieuwsbrief!
 
dit veld niet invullen s.v.p.

Gratis VIDEOcursus

VIDEOcursus: De 14 geheimen van persoonlijke bloei!
 
Voornaam*
E-mailadres*
 
dit veld niet invullen s.v.p.

Eén week BLOEI!

Waar mag ik de eerste week van BLOEI! naar toe sturen?
 
Voornaam
E-mailadres*
dit veld niet invullen s.v.p.

Boele en Anat starten een beweging!

Hallo aarde is een initiatief van Boele Ytsma en Anat Gringhuis. Zij willen daarmee een beweging starten van mensen die zich verbinden met elkaar, met de aarde, met de natuur. Mensen die verantwoordelijkheid willen nemen voor de aarde uit liefde voor het leven zelf. Licht en vrolijk, gul en gulzig, eenvoudig en overvloedig.

Hallo aarde is een dagelijkse vlog waarin zij je deelgenoot maken van hun boeiende en bloeiende leven. Van het aanleggen van prachtige tuinen en het bouwen van een energieneutraal huis tot reizen naar inspirerende plekken en rijden in een electrische auto. Ze laten je meekijken in hun dagelijkse leven. Ze delen hun recepten voor een gezonde lifestyle (zowel in de keuken als elders in het leven).

LEES HIER MEER!

Bestel hier mijn boek

Hét Nederlandse boek over de plantaardige lifestyle! Als je gezondheid je lief is, wil je dit boek niet missen. 

-- TIJDELIJK UITVERKOCHT! --

Abonneer je op de DAGELIJKSE VLOG van Hallo aarde

Boele en Anat maken elke dag (élke dag!) een video over hun leven. Daarin laten zij zien hoe ze leven, hoe ze eten, hoe ze plannen maken en uitvoeren. Ze laten diep in hun leven kijken en delen hun persoonlijke inzichten over een goed en overvloedig leven. 

Eén ding is zeker: geen dag zal hetzelfde zijn. Kijk hoe Boele en Anat werken aan hun permacultuurtuin, hoe ze hun oude boerderij verbouwen tot een energieneutraal huis, hoe ze zonnestroom opwekken voor hun eigen electrische auto(s), hoe ze een lunchroom in Groningen voorzien van verse groenten, hoe ze hun ideeën en idealen van dag tot dat uitleven. 

Als je je voor € 10,- per maand abonneert op de dagelijkse vlog voorzie je jezelf van een dagelijkse dosis inspiratie en informatie en help je Boele en Anat met de uitbouw van hun plannen. Je betaalt per maand, dus je verplicht jezelf tot niks. Maar je maakt er wel veel moois mee mogelijk.

Abonneer je nu!